Deň grilovania je deň, na ktorý sa netešia iba chlapi, ale aj ich ženy a deti. Jednoducho je to veľká spoločenská udalosť, vďaka ktorej vo vašej záhrade zavládne pohoda, o akej snívate počas celého pracovného týždňa. Deň, kedy rozvoniava celá štvrť, taniere sa plnia lahodnými steakmi a každý si povoluje gombík na nohaviciach. Ako sa však pripraviť, abyste na konci dňa bol označený za grilmajstra?
Vyčistite gril
Čistý gril nie je pre každého samozrejmosťou, aj preto by ste ho mali predtým, ako začnete pokladať na rošt prvé steaky, vyčistiť. Zoberte si drôtené kefu a rošt poriadne vydrhnite od pripálených kúskov mäsa z minulej grilovačky. Potom ho natrite olejom, aby sa vám naň mäso neprilepilo.
Pripravte sa na všetko
Akcie, na ktoré sa najviac tešíte a dlho pripravujete, zaujímajú veľmi často aj dažďové mračná, ktoré sa rady pozvú samy. Aj preto majte vždy pripravený rozkladací stan alebo altánok. Tiež je lepšie, keď na väčšej grilovačke neexperimentujete s novými marinádami, ale stavíte na svoj obľúbený recept. Lebo viete, ako to býva, keď chcete očariť niečím novým. A nezabudnite na dostatok dreveného uhlia.
Dajte si záležať na kvalite mäsa
Nekupujte prvé mäso, ktoré uvidíte v hypermarkete. Dajte si na tom záležať, zájdite do naozaj kvalitného mäsiarstva, o ktorom viete, že sa o svoje zvieratá stará a majú kvalitné mäso. Tiež je dôležité, aby ste pri porcovaní mali nabrúsené nože, ktoré mäso neroztrhajú, ale pekne narežú.
Rustikálne servírovanie
Skúste večer pred grilovačkou alebo ráno upiecť domáci chlieb či pečivo. Svojich návštevníkov potešíte a pochutia si oveľa viac. Tiež si dajte záležať na servírovaní, nekupujte plastové taniere. Doneste do záhrady taniere z kuchyne, antikorové príbory a najedzte sa na úrovni. Uvidíte, že takto vám bude chutiť oveľa viac a väčší pôžitok budú mať aj oči.