hruska Toho roku sa nám urodil akosi priveľa hrušiek. Pekné, chutné, šťavnaté. Radosť zahryznúť. Ale už nevieme, čo s nimi robiť a kam ich dávať.

Kompóty z ovocia nerobme, lebo mám pocit, že sterilizáciou sa likvidujú všetky vitamíny a zostáva z ovocia len masa plná cukru, nič viac. Skôr dáme prednosť pečenému čaju, v ktorom časť pridaného cukru nahrádzame stéviovým koncentrátom 1:300.

Na pečený čaj ale sa nám lepšie hodia slivky, černice, višne. Hrušky radšej sušíme. A aj keď ich jeme tiež surové, tak už začínam mať pocit, že všade vidím samé hrušky. Sušička sa u nás takmer nezastaví. A tak vymýšľame, čo všetko sa dá z hrušiek urobiť, ako spracovať tohoročnú nadmernú úrodu.





Na spracovanie do tekutého koncentrátu ich nie je dosť a ani o tom neuvažujem. Ešte nahováram domácu pani na ovocné knedlíčky s hruškami, ale podľa nej majú nevýraznú chuť. Ale asi ich pripraví, hlavne že nebude musieť písať žiadny článok 😀

Odšťavovač doma máme, ale na hruškovú šťavu chuť nemáme a malé deti sa v našom okolí nevyskytujú, pre ktoré by sme ju pripravovali. Kompóty som vylúčil už v úvode. Susedov sme už obdarovali.

Máte nejaké nezvyčajné tipy, čo s hruškami? Napíšte mi prosím do komentára, potešíte aj ostatných čitateľov.



Podobné príspevky

6 druhov zeleniny, ktoré by vo vašej záhrade...
Príprava na chrípkové obdobie by nemala začať na jeseň,...
Čítať ďalej
Mladé vŕby sú krehké
A tým nemyslím statné staré stromy rastúce pri potoku....
Čítať ďalej
Ochladilo sa
Ba priam by sa žiadalo povedať, že udrela zima. Veď...
Čítať ďalej
Prečo mulčovať stromy
Mnohé záhradkárske autority tvrdia, že pod stromami musí byť pokopané....
Čítať ďalej
Pestovanie od semienok
Viac a viac ľudí využíva svoju záhradu alebo balkón...
Čítať ďalej
Pôda si musí oddýchnuť
Svojich priateľov rozčuľujem najčastejšou detskou otázkou: "Prečo?" Pretože keď sa...
Čítať ďalej
Súvisiace:  Bude mráz, vypustite nádrže