hruska Toho roku sa nám urodil akosi priveľa hrušiek. Pekné, chutné, šťavnaté. Radosť zahryznúť. Ale už nevieme, čo s nimi robiť a kam ich dávať.

Kompóty z ovocia nerobme, lebo mám pocit, že sterilizáciou sa likvidujú všetky vitamíny a zostáva z ovocia len masa plná cukru, nič viac. Skôr dáme prednosť pečenému čaju, v ktorom časť pridaného cukru nahrádzame stéviovým koncentrátom 1:300.

Na pečený čaj ale sa nám lepšie hodia slivky, černice, višne. Hrušky radšej sušíme. A aj keď ich jeme tiež surové, tak už začínam mať pocit, že všade vidím samé hrušky. Sušička sa u nás takmer nezastaví. A tak vymýšľame, čo všetko sa dá z hrušiek urobiť, ako spracovať tohoročnú nadmernú úrodu.





Na spracovanie do tekutého koncentrátu ich nie je dosť a ani o tom neuvažujem. Ešte nahováram domácu pani na ovocné knedlíčky s hruškami, ale podľa nej majú nevýraznú chuť. Ale asi ich pripraví, hlavne že nebude musieť písať žiadny článok 😀

Odšťavovač doma máme, ale na hruškovú šťavu chuť nemáme a malé deti sa v našom okolí nevyskytujú, pre ktoré by sme ju pripravovali. Kompóty som vylúčil už v úvode. Susedov sme už obdarovali.

Máte nejaké nezvyčajné tipy, čo s hruškami? Napíšte mi prosím do komentára, potešíte aj ostatných čitateľov.



Podobné príspevky

krokvový hákkrokvový hák
Na Valentýna sme si darovali čatorne na...
Nemám rád umelé sviatky, bez opory v histórii alebo domácej...
Čítať ďalej
Tešíme sa na hrozno
Keď niekomu spomeniem, že pestujeme aj hrozno, okamžite nasleduje otázka,...
Čítať ďalej
Tak a plot v sade je rovný
Keď sme pred rokmi kúpili starý sad, v žalostnom stave...
Čítať ďalej
Visací zámok potrebuje ochranu
Zámky sú zariadenia, ktoré nám pomáhajú chrániť naše súkromie...
Čítať ďalej
Slivkového lekváru bude tento rok dosť
Každý rok je v záhrade iný a každý rok sa...
Čítať ďalej
Toľko hrušiek nedokážeme tento rok spracovať
Na záhradníčení je to zaujímavé, že ani jeden rok...
Čítať ďalej
Súvisiace:  Už sa to červenie