Kávová sedlina ako hnojivo

káva Pijete kávu? Tak zvyšok nemusíte vylievať do výlevky, ale efektívne využiť v záhrade alebo pri pestovaní kvetín. Pravda, ak pijete kávu zalievanú, nazývanú aj klasická alebo turek. Teda kávu ako výluh z mletých pražených semien kávovníka. Čo nie je nič iné, ako spracovaný rastlinný materiál a preto sa dá považovať za druhotnú surovinu, nie odpad.




Ak sa vám chce trochu s tým zabávať, tak po vypití kávy kávovú sedlinu zo šálky alebo pohára vylejte/vysypte do malej misky a nechajte usušiť. Suchú potom nasypte do uzatvárateľnej malej nádobky s vrchnákom. Tento prášok môžete použiť do kompostu, kde vraj výborne chutí dážďovkám a dobre sa im v takom komposte darí. Kompost s kávou vraj je výborný k ružiam. Malé množstvo kávovej sušiny môžete prisypať do kvetináča ku kvetom.

Dávajte si pozor, aby ste kávovú sedlinu odkladali len dobre vysušenú, inak by sa vám mohla na nej vytvoriť pleseň. Preto to osobitné sušenie na plytkej miske, napríklad od nátierok, a oddelené skladovanie.

Výhodou majú ľudia, ktorí pracujú vo firmách, ktoré používajú kávovar. Poproste sekretárku a dajte jej ku kávovaru malé vedierko. Poďakovať sa jej môžete ružou hnojenou kávou 😉


Ako bude reklama vypadať?
-
Trvala reklama tu len za 250 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup


Komentovať